МАСТУРБУЮТЬ ВСІ!!!

Нове дослідження, яке з'явилося в Journal of Sex Research, висвітлює питання мастурбації серед молодих чоловіків і жінок, розкриваючи деякі стереотипи та виявляючи подібність звичок обох статей.

У ході опитування 1452 чоловіків і 1566 жінок у віці від 18 до 22 років дослідження виявило, що молоді чоловіки та жінки мають приблизно однакові звички мастурбації. Незважаючи на деякі гендерні відмінності, висновок полягає в тому, що "значна частка чоловіків і жінок повідомили про схожий досвід."

Дослідження виявило, що чоловіки, як правило, починають мастурбувати раніше, у віці 12,5 років, порівняно з жінками, які починають у середньому у віці 13,7 років. Важливим є той факт, що 95,4% чоловіків і 86,8% жінок використовують фантазії під час мастурбації.

Дослідження також розганяє стереотип про те, що жінкам необхідні іграшки для задоволення. Тільки близько 8% жінок, порівняно з 1,4% чоловіків, визналися, що регулярно використовують предмети для мастурбації.

Ці висновки, хоч і можуть варіюватися залежно від країни, розкривають, що різноманіття мастурбаційних звичок менше, ніж може здатися, і вказують на необхідність перегляду стереотипів та створення умов для більшої сексуальної рівності. Це важливий крок у забезпеченні комфорту і впевненості для обох статей в розмові про своє сексуальне задоволення.