Змащувати чи не змащувати - це взагалі питання?

Голосування прийнято. Лубриканти можуть змінити ситуацію у вашій спальні. Насправді, дослідження 2013 року за участю 2451 жінки у віці від 18 до 68 років показало, що 9 з 10 жінок вважають, що секс з мастилом був більш комфортним, приємним і кращим.

Незалежно від того, чи збираєтеся ви робити це самостійно чи з партнером, мастило підвищує задоволення, комфорт і навіть сексуальну безпеку. Забудьте про всі архаїчні міфи та стигму щодо використання мастила. Це не лише тоді, коли ви не можете достатньо промокнути . Зробивши мастило частиною вашого сексуального життя, ви відчуваєте більше еротичних відчуттів, ніж будь-коли раніше.

Порівняйте цей досвід із використанням сухої руки чи секс-іграшки, і ви зрозумієте, що ми маємо на увазі. Незалежно від вашої статі, віку та сексуальної приналежності, особисті мастила можуть підвищити ваше задоволення.

Тепер, коли встановлено його численні переваги, давайте спробуємо зрозуміти три основні типи мастила, доступного на ринку:

1. Змазка на водній основі:

Це вважається одним із найкращих видів мастила, оскільки його можна безпечно використовувати з різними видами секс-іграшок і презервативів (проте завжди перевіряйте!), і зазвичай не подразнює чутливу шкіру. Більше того, його надзвичайно легко очистити водою, а збудливі (або зігріваючі) та ароматизовані мастила, як правило, створюються на водній основі. 

Якщо ми не вибагливі, то єдиним недоліком є ​​те, що воно швидко висихає порівняно з мастилами на основі силікону, а це означає, що вам, можливо, доведеться нанести його повторно. 

2. Змазка на основі силікону:

Завдяки своїй шовковистій текстурі цей тип мастила довше, ніж мастило на водній основі. Ось чому його часто рекламують як найкраще мастило для анального сексу, хоча його складніше очистити. Він сумісний з несиліконовими іграшками та презервативами, але завжди перевіряйте, перш ніж пробувати.  

Масло на масляній основі (та подібні продукти, такі як кокосова олія): 

Найкраще використовувати для чуттєвого масажу, консистенція лубрикантів на масляній основі полегшує їх розподіл. Уникайте використання його з презервативами з латексу або поліізопрену, оскільки масло підвищує ймовірність розриву контрацептиву. Ще одна річ, про яку слід пам’ятати, – це дріжджові інфекції. Дослідження за участю 141 сексуально активної жінки у віці від 18 до 65 років показало, що ті, хто повідомили про використання масел в піхву, мали на 32% підвищений ризик дріжджової інфекції.